Nećete vjerovati ali ovaj jednostavan recept nastao je od namirnica koje su mi se u tom trenutku nalazile u frižideru...nešto piletine, malo pršuta, ostaci povrća i to je to. Upravo ovakav način spravljanja obroka je jedna potpuno druga filozofija u kuhinji. Kuhanje sa onim što imaš na raspolaganju. Takvo kuhanje je najzahtjevnije ali i za mene najkorisnije kao kuhara amatera u usponu..:). Takva obrada namirnica tjera te na razmišljanje o samoj namirnici, koliko je ima, na koji način ju obraditi, sa kojim namirnicama spojit...Najbolje si je uzeti jednu glavnu namirnicu, u ovom slučaju to je bila piletina i vidjeti što još imate na raspolaganju...svako u frižideru ima nešto povrća ili krumpira i uvijek može biti neka varijanta kineskog stir fry-a ili piletina sa pečenim krumpirom ili obične toplo hladne salate sa piletinom i jednostavnim dressingom-nadam se da ćemo varijaciju svakog ovog jela imati priliku vidjeti ovdje..:). Zaključno probajte što više improvizirati sa namirnicama koje imate u frižideru jer upravo će to od vas napraviti boljeg kuhara, i garantiram vam da ćete se upravo nakon takvog obroka osjećati najzadovoljnije...dobar tek...:)
SASTOJCI:
400 g pileća prsa
15 dkg pršut
1 mrkva
1 tikvica
500 g krumpira
2 dcl slatko vrhnje
10 g maslac
sol
papar
malo temeljca ili malo zagrijane vode sa kockom za juhu unutra
POSTUPAK:
Pileći file raširite ( takozvani leptir ) i malo potucite. Postavite fete pršuta tako da odgovaraju širini filea i postavite file na njih. Začinite meso i narežite mrkve i tikvice na trakice. Postavite povrće po mesu i sve skupa zarolajte sa pršutom. Uzmite samoprijanjajuću ili aluminijsku foliju i stavite rolicu na početak. sve skupa zarolajte dok ne dobijete kompaktan bombon-tj dok unutra nema zraka i čini vam se da je dovoljno čvrsto-stavite u frižider. U lonac stavite vodu i pustite da zakuha, uzmite vaše rolice iz frižidera i stavite ih da se poširaju ( dok su jos u foliji ) 10-ak minuta. Nakon što ste ih izvadili završite ih na vrućoj tavi na malo maslinovog ulja, dok pršut ne postane hrskav. Skuhajte krumpir i napravite pire sa slatkim vrhnjem i maslacem-možete koristiti i manje količine ali ja sam zagovornik ovakvog načina:). Na tavi na kojoj sam završavao rolice sam napravio umak od fonda koji je ostao ( ono smeđe što ostane nakon prženja nečega-zlato za umake...:), tako što sam podlio sa malo vode/ temeljca, postrugao sve što je zaljepljeno na tavi, reducirao i završio sa malo vrhnja i maslaca. Poslužite sa nekom salatom, meni je ostalo nešto šparoga koje sam blanširao 30 sekund,i stavio u hladnu vodu-da prestane proces kuhanja- i začinio solju, limunovim sokom i malo maslinovog ulja...Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar